Feiten

Doe het anders

Ons Leadership Challenge Model is gebaseerd op wereldwijd erkende leiderschapsmodellen. We volgen het concept van ervaringsleren dat jouw kennis en vaardigheden met hoge snelheid kan ontwikkelen. Dit door in reële situaties actief nieuwe informatie te verwerken en daarop te anticiperen en acties te ondernemen. Hierdoor krijg je een unieke gelegenheid om diep en kritisch te reflecteren, waarbij het transformationeel leren en het innovatief opereren sterk wordt gestimuleerd.

 

In ons Leadership Experience Centre kun je werken aan alle relevante leiderschaps-kwaliteiten zoals onderhandelen, enthousiasmeren, empathie, teameffectiviteit, maar ook visie, cultuur en strategie. En niet alleen door erover te praten, maar vooral door het ook echt te doen. Je kunt al je kracht, verbeelding, kennis en passie gebruiken om spannende nieuwe manieren van leiderschap te ontdekken.

Je wordt ondergedompeld in een hoog realistische omgeving, waar je alle aspecten, complexiteiten, interacties, communicaties en emoties ervaart. Je bent daar volledig verantwoordelijk voor jouw rol als leider. Na de sessies wordt je gevraagd je eigen denkprocessen en gedrag te beschrijven, te analyseren en samen te vatten. Het geeft inzicht in jouw mentale kaders en denkpatronen die jouw acties sturen.

 

Na 15 jaar ervaring is ons meest in het oog springende resultaat, dat je betere manieren zult ontdekken om mensen samen te brengen die dit niet automatisch willen, kunnen of geïnteresseerd zijn om te doen.

HET LEADERSHIP CHALLENGE MODEL
 
– Zelf meten en testen
– Scores van waarnemers
– Zelfreflectie
– Feed-back
 
aan de hand van:
– 21 Leidershap Competenties
– 12 Communicatie Stijlen
– 4 Leidershap Talenten
– 9 Leidershap Habits
 
beschikbaar op 6 niveau’s

“Wat mensen kunnen leren van één week in het Leadership Experience Centre heeft mij persoonlijk 5 jaar gekost in de harde dagelijkse praktijk.”
Jaap Werner – Directeur Innovatie & Ontwikkeling bij Volker Wessels Stevin