Functioneel

Wereldwijd getest

In het jaar 2000 hebben de top 20 aannemers van Nederland ’s werelds eerste Leadership Experience Centre voor de bouwsector gerealiseerd (voorheen Bouw Management Simulatie Centrum, BMSC). Het is gehuisvest in het iconische Crystalic gebouw in Leeuwarden, Nederland.
Na de succesvolle start heeft het Britse Institute of Building CIOB het initiatief genomen voor een soortgelijk Leadership Experience Centre voor de Britse markt, dat zijn deuren opende in 2010. Een speciaal ontworpen gebouw huisvest het centrum als onderdeel van het Technology Park in Coventry, UK. Tenslotte heeft de Master Builders Association MBA in Australië het derde centrum in 2012 gecreëerd, aan de rand van het Central Business District van Melbourne. De vestiging van meer Leadership Experience Centra verspreid over de wereld is in volle gang.
Sinds de start in 2000 hebben meer dan 35.000 cursisten gebruik gemaakt van de Leadership Experience Centra met een zeer hoge mate van tevredenheid. In deze 15 jaar is het Leadership Challenge Model veranderd van het gericht zijn op managen van processen tot leiderschap van mensen in organisaties. De drie Leadership Experience Centra, oorspronkelijk gemaakt voor de bouw, bieden thans een groot scala van scenario’s aan die niet specifiek bouwgericht zijn.